My Blog

Zabavne aktivnosti koje pomažu u sagorevanju kalorija

Skinite rukavice, trake za glavu i dodatne slojeve odeće za vežbanje i pogledajte ove aktivnosti koje pomažu u sagorevanju kalorija! Vreme je da uživate u oslobađajućim aktivnostima na otvorenom koje dolaze sa letnjom sezonom. Većina aktivnosti koje sagorevaju visoke kalorije su toliko zabavne da možete zaboraviti da vežbate. Pogledajte ove aktivnosti koje sagorevaju najviše kalorija ali i još više na sajtu omladina.

Zabavne aktivnosti koje pomažu u sagorevanju kalorija

Odlazak u teretanu i rutinsko pridržavanje pravilne dijete može biti dosadno. U trenutku kada počnete da osećate obavezu da nešto uradite, više ne želite da to radite. Raditi iste vežbe, više puta u isto vreme, svaki dan može izgledati kao kazna i posle nekog vremena odustanete od toga. Slično je i sa trendovima, kao što je Barbie Core. Ljudi sa fitnes ciljevima izgledaju odlučni na početku, ali nakon nekoliko dana daju izgovor za umor, umor ili ometanja. Evo nekoliko alternativnih metoda koje će učiniti vaš trening zanimljivim i prijatnim.

Trbušnjaci

Ima mnogo aktivnosti koje pomažu u sagorevanju kalorija

Rad u dvorištu (do 440 kalorija na sat)

Lagano baštovanstvo sagoreva oko 330 kalorija na sat. Teži rad u dvorištu, kao što je cepanje drva i uređenje, može sagoreti 440 kalorija. Bonus rada u dvorištu je to što ne samo da vežbate, već ste i produktivni i stvarate nešto lepo. Preskočite uslugu travnjaka ovog leta i uradite to sami da biste zadovoljili nedeljne treninge koji obavljaju dvostruku dužnost. A nakon toga pogledajte ko je bila Vivienne Westwood i njen uticaj na modu.

Planinarenje (370 kalorija na sat)

Planinarenje tokom leta omogućava Vam da iskoristite prednosti senovitih, šumovitih staza na vrućini. Osim toga, izlazak napolje i u prirodu oslobađa stres i podiže vaše raspoloženje. Uživajte u divljini, svežem vazduhu, suncu i punom zelenom lišću sezone. Planinarenje vam takođe odvraća pažnju od činjenice da vežbate. Dakle, verovatno ćete duže ostati vani i sagoreti više kalorija. Uz ovaj sport će Vam biti potreban sat – atraktivni poklon za svaku priliku. 

Paddleboarding stand-up (444 kalorije na sat)

Ova letnja vodena aktivnost angažuje vaše jezgro za trening koji sagoreva kalorije i gradi mišiće uz odgovarajući ishranu. Za veslanje na dasci u stojećem je potrebna ravnoteža. Zato je tako dobro za vaše trbušne i leđne mišiće. Ako ste novi u veslanju, pratite savete profesionalaca da biste uživali u iskustvu.

Plivanje (510 kalorija na sat)

Čak i spori krugovi slobodnim stilom preko bazena sagorevaju mnogo kalorija. Plivanje je takođe lako za vaše zglobove. Umesto uticaja trčanja, plivanje vam omogućava da vežbate celo telo dok klizite kroz vodu. Otpor vode vas tera da radite više, jačajući mišiće, pluća i srce odjednom. Plivajte na otvorenom tokom leta na svežem vazduhu i suncu, bilo u bazenu, na plaži ili na jezeru.

Probajte zanimljive igre

Hula-hup može sagoreti do 600 kalorija na sat. Iako je to teška fizička aktivnost i u početku zahteva mnogo truda, kako se naviknete počinjete da uživate kao dete. Drastično pomaže u gubitku težine.

Biciklizam (590 kalorija na sat)

Sagorite najmanje 590 kalorija vozeći bicikl 10 milja na sat ili brže. Biciklizam je zdrava alternativa vožnji kada je lepo vreme tokom leta. Takođe je sjajno sesti na svoj bicikl i videti znamenitosti ili voziti se novom biciklističkom stazom. Biciklizam je kardio trening koji cilja na mišiće nogu i dna. Možete smanjiti umor vežbanjem odgovarajuće forme:

  • Za pravi način rada ovih aktivnosti koje pomažu u sagorevanju kalorija prvo savijte laktove.
  • Opustite ramena i vrat i tako pružite potporu
  • Držite kolena iznad loptica stopala umesto da budu usmerena u stranu.

Penjanje po stenama (773 kalorije na sat)

Smanjite kalorije i izađite van svoje zone udobnosti uz penjanje po stenama ovog leta. Ova aktivnost testira Vašu ravnotežu i hrabrost dok jačate gornji deo tela. Takođe ćete angažovati ostatak tela, od leđa i trbušnjaka do nogu i ruku.

Trening

Neke aktivnosti su teže ali zabavnije

Rolanje (800 kalorija na sat)

Ovaj favorit za toplo vreme dobija nagradu za većinu sagorenih kalorija. Dobićete vežbu sličnu trčanju bez uticaja na zglobove i mišiće. Rolanje angažuje vaše jezgro dok radite da biste ostali u ravnoteži. Takođe cilja na vaše ruke, noge, pluća i srce. Uživajte u povetarcu koji prirodno stvara na letnjem vazduhu i ne brinite ako ste u početku klimavi. Čak i učenje kako da vozite rolere daje vam efikasan trening. Što više vežbate, više ćete se zabaviti pa nije loše probati neke od ovih aktivnosti koje pomažu u sagorevanju kalorija.

adminZabavne aktivnosti koje pomažu u sagorevanju kalorija

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *