My Blog

Šta je Barbie Core i zašto je u trendu?

Pogledajte šta je Barbie Core i zašto je u trendu. Ništa ne ide zajedno kao jarke boje i letnji stil, tako da ne čudi što su stilisti, slavne ličnosti i svakodnevne modne ličnosti u potrazi za najnovijim estetskim trendom na internetu: Barbiecore. Svetao i smeo, neskriveno zabavan i ženstven trend preuzima piste, TikTok i skoro svuda između. Sajt omladina donosi mnogo ovakvih zanimljivih priča.

Šta je Barbie Core i zašto je u trendu?

Za one koje zanima moda veoma je značajna ikona Vivienne Westwood i njen uticaj na modu. Slično je i sa Barbie Core modom. „Barbiekor moda je sve što upućuje na fantastičan svet Barbie“, objašnjava lična i slavna stilistkinja Samanta Braun, „posebno u žarko ružičastoj boji i žvakaćoj gumi“. Slavni stilista K.J. Moodi se slaže, opisujući stil kao roze, roze i više ružičaste. To je „jednobojno i jednostavno, ali još uvek na vrhuncu“, objašnjava on. “Zabavno i devojačko, ali i dalje veoma klasično šik.” Razmislite o svetlim bojama i preuveličanim proporcijama, mini haljinama i džinovskim platformama, blistavosti i blistavosti – bilo čemu što biste videli na samoj kultnoj lutki.

Barbie

Naučite šta je Barbie Core i zašto je u trendu

Kako on izgleda?

Tu je i element nostalgije u Barbiecore trendu. I Braun i Mudi objašnjavaju da trend ima blještavilo iz 80-ih i 90-ih ili ranih 2000-ih, što nije iznenađenje s obzirom na preporod sličnih stilova poput I2K mode. Neki stilisti su upotrebili sličnu metodu za brzi makeup za doček. „Barbiecore je definisan, kao i većina drugih osnovnih trendova, kao da ima veoma specifičnu i ciljanu estetiku“, objašnjava slavna stilistkinja Britt Theodora. Pored toga što se radi o ružičastoj boji, ona takođe „prihvata, kao što bi Barbi, „više je više“ energije“, objašnjava ona. „Uparivanje vaših cipela, torbe, nakita i dodataka je imperativ.

Barbie Core je više od oblačenja

Ali Barbiecore nije samo pravi komad. Takođe se radi o ženama koje povrate i prihvate svoju moć, objašnjava slavna stilista Erin Volš, koja je odgovorna za stilizovanje kultnog Barbiecore izgleda En Hatavej sa Valentinove revije za jesen 2022. Radi se o „proslavljanju božanske ženstvenosti i traženju preuveličanih ženstvenih boja, oblika i silueta“, objašnjava ona. Možda ćete slično prepoznati kada budete želeli da kupite sat – atraktivni poklon za svaku priliku. 

Odakle Barbiecore?

„Iz modne perspektive, trend je svakako naglo skočio nakon što je Valentino pokazao svoju kolekciju za jesen 2022.“, objašnjava Teodora. Kolekcija je u potpunosti sastavljena od „nijansi vruće ružičaste koje je kreativni direktor Pierpaolo Piccioli razvio direktno sa Pantoneom“, kaže ona. „Mnogi dizajneri, slavne ličnosti i kuće brze mode brzo su skočile na ružičasto kolo“, dodaje Braun.

Kada se pojavio ovaj stil?

A nagoveštaji trendu postoje mnogo duže. „Prošle godine sam stilizovao Bijonse u štikle na platformi Versace“, kaže Mudi, za koju zamišlja da je deo „vatre i plamena koji su zapalili oživljavanje modnog trenda Barbiecore“. „Nesumnjivo, porast popularnosti Barbiecore-a je usko povezan sa onim fotografijama iza scene na kojima Margot Robbie igra Barbi u predstojećem filmu Grete Gervig“, objašnjava Teodora. Što je takođe dokaz izdržljivosti ovog trenda. Čak i ako monohromatski ansambli žarko ružičaste na kraju izblede, postoji mnogo toga što mi (i naši stručni stilisti) volimo kod Barbiecore-a.

Ugrabite ovu ideju i zabavite se!

„Barbiecore predstavlja ideju da zabavan, jarkih boja i preterani izgled ne mora biti rezervisan samo za lutku“, objašnjava Teodora.
„Sama Barbi predstavlja žensko osnaživanje i ideju da žena može da radi ili da bude sve što želi“, kaže ona, „isto važi i za Barbiecore oblačenje.

Iako su mini haljine i cipele na platformi suštinska Barbiecore estetika, trend takođe možete da obučete za više sportskog ili sportskog izgleda, objašnjava ona, sve dok pravilno stavljate dodatke.

Ponešto smo već videli na modnoj sceni

„Neki od elemenata Barbiecore trenda su zapravo klasični stil i moda“, objašnjava Mudi. „Ko može da odoli naočarima u obliku srca, luksuznom glamuru i ružičastoj i ljubičastoj boji svega toga?“ Braun se slaže, dodajući da je fantazija Barbi o slobodi da eksperimentišete i budete ko god želite. Deluje „zabavno, veselo i slavljeničko“, objašnjava ona, „a svetle boje diktiraju vreme za slavlje i sreću.

Barbie Core je čitava jedna estetika

Bez plastike, ovaj trend – skovan „Barbiecore“ – je fantastičan! Ružičasta estetika postala je glavna moda u protekloj godini, ali oblačenje u najtoplijoj nijansi je poslednja pomama.

U planu je i film

U skladu sa dugo iščekivanim Barbi filmom koji bi trebalo da bude premijerno prikazan 2023. godine, ružičasta je mnogima na prvom mestu otkako su fotografije Margot Robi u ulozi kultne Mattel lutke snimljene na setu u junu. Ali film sa Gretom Gervig nije jedini razlog zašto živimo u stvarnom Barbi svetu. U stvari, ovaj fenomen je bio trend u porastu od debitovanja Valentino Fall revije na pisti 2022. u martu.

Kada je počeo Barbiecore trend?

Barbi je bila u centru pažnje otkako se pojavila na policama 1959. godine, ali lutka koju je dizajnirao Mattel je tokom godina ušla u prostor zabave na više načina. Za početak, reperka Niki Minaj je sinonim za plastičnu lutku od početka svoje karijere — čak je svoje fanove nazivala „Barbz“. Pored toga, poznate ličnosti, od sportista do muzičara, počašćene su svojim plastičnim pandanima.

Barbie

Ovaj trend podrazumeva istu garderobu koju nosi i Barbie

Poslednjih godina je trend u porastu

Dok su Valentino kolekcija i predstojeći Barbi film učinili da mnogi kanališu stav „Idemo Barbi“ nedavno, Barbiecore je u porastu poslednjih nekoliko godina. Stotine Barbiecore Pinterest ploča su kreirane od 2019. godine, a nedavno je termin bio u trendu hešteg na TikTok-u (sa skoro 15 miliona pregleda). Takođe je primećen veliki obim pretrage na Etsi-ju, u kojem su artikli koji se odnose na vruće roze modu porasli za 35% u poslednja tri meseca u poređenju sa prošlom godinom, prema Good Morning America.

Kako se obući u Barbiecore-u?

Jednostavno postoji jedna boja koja obuhvata suštinu Barbicore-a, a to je — pogađate — roze! (Napomena: što je toplija nijansa, to bolje.) „Barbiecore je veoma dobrodošao sredstvo za podizanje raspoloženja nakon poslednjih nekoliko godina, ‘Barbiecore’ je sve u vezi sa prihvatanjem živih nijansi – posebno žarko ružičaste boje sa potpisom lutke – u svakodnevnom životu“, rekla je ekspert za trendove Etsi-ja Daina Isom Johnson u izjavi za Dobro jutro Ameriko. Ona je dodala: „I uz mnoge nostalgične za jednostavnijim, sunčanijim i bezbrižnijim vremenima, ima smisla da ova estetika inspirisana 80-im, bez izvinjenja ružičasta estetika zauzima centralno mesto kao ‘it’ stil leta.“

Barbie

Danas su brojni trendovi povezani sa Barbie estetikom

Barbina evolucija od 1959. do 2016. godine

Siluete se kreću od mini haljina od lateksa do otmjenih kroja i lepršava, dok detalji uključuju sve, od perja do Barbie osnovnih stvari: blistavosti. Od ultra-visokih pumpica do žele blok potpetica, cipele se razlikuju baš kao i beskrajne opcije igračke. Štaviše, holografski i fluorescentni dodaci i plastične kopče za kosu čine fantastične dodatke. Iako se preferira vruća ružičasta, druge nijanse poput žvakaće gume i fuksije takođe oličavaju Barbiecore vibraciju. Boja je ipak samo jedan deo trenda. Jer drugi deo kanališe pravu deceniju, koja se proteže od 1980-ih do ranih 2000-ih. U svakom slučaju, naučite šta je Barbie Core i zašto je u trendu i prigrabite ružičaste tonove!

adminŠta je Barbie Core i zašto je u trendu?

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *