My Blog

Vivienne Westwood i njen uticaj na modu – omaž legendi panka

Vivienne Westwood i njen uticaj na modu je veliki a njena smrt izazvala je poplavu odavanja počasti iz sveta mode. Kolege dizajneri i supermodeli je pamte kao britansku ikonu. Od tada, imena iz industrije i van nje pamte 81-godišnjakinju koja je od pionirske pank mode sredinom 1970-ih prošla do oblačenja nekih od najvećih zvezda. Vestvudovi obožavaoci obuhvataju generacije. Svi imaju jednu zajedničku stvar: divljenje prema njoj i odeći koju je napravila. Sajt omladina ima još mnogo inspirativnih priča iz života poznatih ličnosti.

Šta kažu o Vivienne Westwood i njen uticaj na modu

Rouds je govorila iz londonskog Muzeja mode i tekstila, koji je osnovala 2003. godine. Šezdesete i sedamdesete bile su „neverovatno živa vremena“, prisećala se, rekavši da će Vestvud biti upamćen po pokretanju „revolucije koja je pretvorila London u pank London“. „Uvek je bila snažno na zemlji“, rekao je Rouds i dodao da je sa odećom došao i Vestvudov aktivizam. „Nadam se da će me, kada nestanem, smatrati da se borim za ono u šta sam verovala“, dodala je ona. Dok se par uglavnom viđao oči u oči i često su ih upoređivali jedno sa drugim. A dok prelistavate najbolje komade pogledajte i kako treba da izgleda brzi makeup za doček. 

Šminka

Vivienne Westwood i njen uticaj na modu je veliki

Ponekad se nismo slagali

Rouds, obučena u njenu zaštitni znak ružičaste kose, rekla je da se ponekad nisu slagali. „U jednom trenutku smo se pomalo posvađali“, rekla je, „kada sam radila šik pank, a ona je govorila ‘To nije pank, sa onim sigurnosnim iglama ukrašenim draguljima‘. Vestvud je ostao čvrst i udaran do kraja, dodao je Rouds. „Nikad nije poremetila svoje reči.“ Za nju ali i ljude od stila sat – atraktivni poklon za svaku priliku ima veliko značenje.

Leesa Bertram

Leesa Bertram, modni dizajner iz Mančestera, želela je da bude u industriji od svoje četvrte godine. „Kada je Vivijen, devojka sa severa, uspela, postala je moja inspiracija“, rekao je Bertram za BBC njuz. „Volela sam sve na njoj – posebno to što nije marila šta ljudi misle“, rekla je, prisećajući se vremena kada je gledala Vestvuda uživo u razgovoru. Dizajnerka, tada u svojim 70-im, hodala je na pozornici noseći iste štikle sa platformom od devet inča zbog kojih je supermodel Naomi Kembel pala 1993. godine. Bertram (42) je 2008. Osnovala svoju onlajn kompaniju za odeću Pretti Disturbia, koja prodaje pristupačne komade inspirisane pank-om. „To je znak za nju – tartan, pankerske lobanje – to je sve o čemu se bavila.“ Možda će Vam biti interesantno koje su tajne uspešnih veza na daljinu. 

Nasleđe Vivien Westwood

Bertramovi dizajni uključuju crop topove ukrašene lobanjama za tartan bebe. „Od trenutka kada sam odlučila da pokrenem posao, znala sam da želim da bude inspirisana Vivijen“, rekla je, „samo po nižoj ceni“. Sećajući se Vestvud rođene u Derbiširu kao „inspirativne osobe“, Bertram se našalila da će „uvek nositi malo Viva“ sa sobom, misleći na činjenicu da na jednoj od svojih ruku ima istetoviran poznati logo dizajnera.

Meti Bovan

Modni dizajner Meti Bovan upoznao je Vestvuda na njegovoj modnoj reviji 2019. Modni dizajner Meti Bovan prvi put je otkrio Vestvud kao tinejdžer. Kada je primetio njen rad u izdanju modnog časopisa Vogue. Njen utisak na njega bi i dalje bio dubok. „Kada sam prvi put videla Vivijeninu odeću u stvarnom životu, to je bilo u njenoj radnji u Liverpulu, i nikada do tog dana nisam videla takve tkanine i oblike“, kaže 32-godišnjakinja iz Jorka. „Promenila je moj život.“

Uticaj na Bovana

Inspirisan Vestvudom, Bovan je nastavio da studira u poznatoj londonskoj modnoj školi Central Saint Martins i sada dizajnira odeću koju nose Naomi Kembel i Rita Ora. Opisujući Vestvudovu privlačnost, Meti objašnjava: „Ponovo je napisala celu knjigu o tome šta je moderna moda, od svega do krojenja, do upotrebe sportske odeće, do svih istorijskih referenci, do svih engleskih tekstila i zanata.

Žena model

Vivijen Vestvud je promenila način na koji se razume moda

„Bez nje svet moderne mode bi izgledao sasvim drugačije.

„Kada vidite komad Vivijen Vestvud, to je nešto što nikada niste znali da želite, a to je tako redak poklon.“ Meti, koji je naterao Vestvuda da gleda njegovu reviju na Londonskoj nedelji mode, dodao je da mu je „slomljeno srce“ zbog njene smrti, ali kaže da će njeno nasleđe živeti. Ovo je samo mali opis Vivienne Westwood i njen uticaj na modu.

adminVivienne Westwood i njen uticaj na modu – omaž legendi panka

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *