My Blog

Sat – atraktivni poklon za svaku priliku

Sat – atraktivni poklon za svaku priliku može biti veoma korisna i lepa stvar. Kako se približava sezona poklona, verovatno počinjete da razmišljate o pronalaženju savršenih poklona za svoje voljene. Priznaćemo, možda smo malo pristrasni, ali mislimo da su satovi savršen poklon. Imamo i razloga da verujemo da omladina voli baš ovakav poklon.

Sat – atraktivni poklon za svaku priliku

To je nešto što bismo svi mogli jedni drugima dati više – vremena. Nošenje sata vas održava prisutnima i nećete stalno posezati za telefonom. Nošenje sata takođe čini da se osećate na vreme. Ona podiže nosioca, čineći ga profesionalnijim i uglađenijim i spremnim da se uhvati u koštac sa svim izazovima koje dan može doneti. Možda je jedna od tajni uspešnih veza na daljinu i praktičan poklon.

Elegantan sat

Sat – atraktivni poklon za svaku priliku

Satovi nisu poklon za bacanje

Dizajnirani su za nošenje i uživanje svaki dan ujedno sat – atraktivni poklon za svaku priliku veoma je privlačan. Satovi su izdržljivi i dugotrajni. Oni su jedan od retkih poklona koji se mogu nositi svakodnevno. Kada nekome poklanjate, nema većeg zadovoljstva od toga da mu date nešto za šta znate da će koristiti i voleti. Još jedan dobar poklon je donji veš za sve tipove tela. 

Satovi imaju ličnost

Bilo da se radi o klasičnom hronografu ili elegantnom zlatnom satu sa delikatnim mrežastim remenom, svaki sat ima svoj karakter. Ako biste želeli da proširite spisak poklona, pogledajte toplo i atraktivno – šta nam donose nove kolekcije jesen – zima. 

  • Pola zabave u poklanjanju sata nekome je pronaći sat koji mu savršeno odgovara.
  • Sat je svakodnevni podsetnik na osobu koja vam ga je poklonila i ujedno sat – atraktivni poklon za svaku priliku je i praktični poklon
  • Satovi su značajan poklon, nosite ih na zglobu i svakodnevno se podsećate na osobu koja vam ih je poklonila.
  • Poklanjanje sata je način da nekome kažete da vam je stalo do njega i da želite da budete prisutni u njegovom svakodnevnom životu.
    Satovi su poseban i luksuzan poklon

Ne postoji ništa poput raspakivanja luksuznog poklona, a mi mislimo da su naši satovi posebno zabavni za raspakivanje. Poput nakita, postoji trenutak neizvesnosti kada otvorite kutiju sata da vidite šta je unutra. Sat – atraktivni poklon za svaku priliku svakako privlači pažnju gde god se našli.

Navijač satova

Nije dovoljan samo sat – atraktivni poklon za svaku priliku. Ovo je jedan od onih dodataka koji se obavezno moraju pomenuti. Za entuzijaste to je sada praktično postalo nezaobilazna stvar: baš kao i satovi koje imaju, navijači satova nikada nisu dovoljni. Ovaj poseban dodatak nije ništa drugo do kutija u koju je ugrađen mali motor. Zatim se na njega montira držač sata. Kada umetnete svoj sat – automatski, molim – u kutiju i upalite motor, on će polako početi da se okreće. Ovo će omogućiti oscilirajućoj težini sata da napuni oprugu.

Ovo je veoma originalan poklon

Veoma koristan predmet, koji nama entuzijastima daje mogućnost da nam satovi budu uvek napunjeni i na vreme. Nema više gubljenja vremena na ponovno postavljanje trenutnog. Namotači satova često imaju nekoliko opcija, što vam omogućava da odaberete vremenske intervale u kojima će raditi i smer rotacije (kazaljke na satu, suprotno od kazaljke na satu ili oboje naizmenično).

Vodite računa o navijanju satova

Međutim, postoje neke male mere predostrožnosti koje treba imati na umu kada koristite navijač za satove: pre svega, ubacite samo automatske satove unutra, efekat na ručno namotane je potpuno nepostojeći. Još jedan veoma važan detalj je da obratite pažnju na prirodu automatskog namotaja vašeg časovnika, odnosno da li ima rotor sa jednosmernim ili dvosmernim namotajem. U slučaju da je dvosmerno, samo podesite rotaciju namotača u oba smera i to je to. Pored toga, vaš sat će se i dalje puniti čak i ako ga slučajno podesite da se rotira samo u jednom pravcu.

Postoje i druge opasnosti

Ako, s druge strane, vaš sat ima jednosmerni namotaj, morate obratiti pažnju na smer u kome je opruga zapravo namotana. Da biste ovo razumeli, samo približite sat uhu i rotirajte ga dok ne bude jasno u kom pravcu oscilujuća težina puni oprugu (čućete lagani šum namotavanja). Kada se to uradi, podesite rotaciju motora da prati smer punjenja. Alternativno, možete podesiti naizmenično rotiranje u oba smera kako biste u svakom slučaju „ključali“ pravi.

Sat u ruci

Sat je veoma praktičan i lep poklon

Vodite računa o punjenju sata

Vreme punjenja možda neće biti dovoljno, rizikujući da vaš sat ne bude napunjen i na vreme. Vremenske kutije su dostupne u mnogim verzijama u isto toliko završnih obrada: jednosed, dva ili više sedišta, sa rotacijom na jednoj ili više osa, vertikalno, horizontalno ili nagnuto; zaista postoji dosta izbora. Naš savet je da izaberete kvalitetnu, dugotrajnu i pre svega nečujnu. Bolje je nabaviti onaj sa manje sedišta, ali onaj koji će dočekati vaš sat sa finoćom koju zaslužuje.

Kućište sata

Ovo je još jedna obaveza za vašeg štrebera sa satom. To je jedan od onih klasičnih primera naizgled skromnog, ali veoma korisnog predmeta. U mnogim prilikama će napraviti razliku između savršeno očuvanog sata i malo pohabanog. Zamislimo da želite da idete na odmor ili morate da putujete na posao: ko bi od vas odustao od ponošenja satova? Ko ne bi želeo da nosi nekoliko, da ih uskladi sa prilikom ili doba dana, ili jednostavno prema vašem raspoloženju? Na kraju krajeva, naš sat je jedan od načina na koji izražavamo svoj ukus i svoju ličnost; pa zašto se lišiti zadovoljstva da se divite i nosite časovnike čak i van lokacije? Pa ipak, javlja se veliki problem: gde da ih stavimo?

Kako nositi sat?

Sve na zglobu bi bilo preterano, kao i prilično smešno. Iskušenje je da ih se stavi u kutiju za naočare je često veoma veliko; možete ih lako izgubiti. Možete kupiti i neki iz limitirane serije satova za srpsko tržište. Ovde dolazi kućište za sat, rolna sata ili kućište za putni sat, kutija specijalno dizajnirana za smeštaj i zaštitu naših časovnika. I ovde postoji mnogo verzija, sa različitim strukturama i materijalima: pa izaberite onu koja vam najviše odgovara i koja najviše budi vaš ukus.

Kako čuvati sat?

Postoje neki detalji za koje mislimo da mogu napraviti razliku, koji zapravo mogu zaštititi vaše satove na najbolji mogući način. Ukoliko više volite sat sa narukvicom, savetujemo vam da se odlučite za držač sata sa jastučićima, kako ne biste stvarali dodirne tačke između različitih delova narukvice, što može dovesti do neželjenih ogrebotina. Alternativno, ako više volite satove sa kožnim remenom ili kaiševi bez deploiant-a, kućište sata sa ravnim pregradama (gde sat leži) je savršeno, omogućavajući vam da uštedite prostor. Ako je ovo vaš slučaj, imajte na umu da izaberete držač za sat – atraktivni poklon za svaku priliku sa pojedinačnim odvojenim kućištima (dakle sa malim zidom između jednog i drugog sata). Time ćete izbeći ogrebotine i tragove usled trljanja između kućišta ili, što se češće dešava, između krunice i kućišta dva susedna sata.

Kućište zaštitite dobrim materijalom

Dobra unutrašnja podstava u kombinaciji sa čvrstom spoljašnjom strukturom sigurno će biti prijatan detalj na vašim satovima. Takođe, obratite pažnju na materijal dela koji je u kontaktu sa vašim časovnicima: izaberite držače satova sa dugotrajnim i otpornim unutrašnjim materijalom. Tako ćete izbeći da se vremenom oštete i oslobodili delove koji nisu zaista zdravi za mehanički pokret.

Pametni sat

Poslednjih godina sve su zanimljiviji pametni satovi

Sat može biti atraktivni poklon za svaku priliku

Ovo su samo neki od mogućih poklona koje bi entuzijasti, gledamo, voleli da dobiju na poklon. Imajte na umu, međutim, da se pravi poklon pre svega mora osetiti, zatim potražiti i konačno pronaći, kako biste svojoj voljenoj osobi poklonili predmet sa jedinstvenim značenjem i nemerljivom emocionalnom vrednošću. Sat – atraktivni poklon za svaku priliku može biti veoma zanimljiv bilo kome.

adminSat – atraktivni poklon za svaku priliku

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *