My Blog

Toplo i atraktivno – šta nam donose nove kolekcije jesen/zima

Zimi mora biti toplo i atraktivno – šta nam donose nove kolekcije jesen/zima. Sveobuhvatno raspoloženje modnih trendova jesen/zima 2022. može se sažeti u jednu reč- nostalgija. Sada, nostalgija dolazi u mnogo različitih oblika u zavisnosti od vaših godina, iskustva i interesovanja. Šta god da povezujete sa srećnijim, jednostavnijim vremenima. Verovatno je prevedeno na piste za predstojeću sezonu jer su kreativni kolektivi u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu svi osećali tu želju za boljim životom. Dizajneri su optimizmom prolazili kroz protekle dve godine pandemije. Usmeravali svoju energiju u prilično bukvalne trendove. Takvo je dopaminsko oblačenje koje najviše voli omladina – hashtag koji nastavlja da privlači pažnju na skoro svim društvenim platformama. Uz ublažavanje ograničenja i tračak svetlosti na kraju tunela, otvaraju se i raznovrsniji stilski pravci.

Toplo i atraktivno – šta nam donose nove kolekcije jesen/zima

Iako najglasniji stavovi o nostalgiji definišu izglede za toplo i atraktivno – šta nam donose nove kolekcije jesen/zima. Sigurno je da su se skijaši opredelili za aktivni veš za hladne dane. Ali šta nositi na ulici? Za minimaliste, koji su se možda osećali malo nedovoljno usluženim u poslednjih nekoliko sezona, povratak u 90-e i ’00-ih obezbediće odlično sredstvo za čišćenje nepca. Ako će biti jedan virusni artikal sezone, to će biti Pradin beli prsluk.

Da, to je tačno: dok ulazimo u zimske mesece. Postoji iznenađujuće skroman, iznenađujuće letnji predmet koji će se naći na većini lista želja modnih ljudi. Već možemo da vidimo da su obični beli prsluci u trendu u krugovima visoke mode. Loeve-ova verzija ukrašena anagramom prodaje se kao luda. U ponudi su i drugi suptilni riffovi minimalizma. Veliki kroj, klasična odela, bomber jakne, maksi suknje. Neutralne boje su u izobilju za one koji ih žele.

Zimski pejzaž

Toplo i atraktivno – šta nam donose nove kolekcije jesen/zima

Euforija

Kostimi, glumci, šminka, divlji načini života. Sve to osećalo se sveprisutnom tokom revija. Mnoštvo mladih fanova koji se nadaju da će zaviriti u Džejkoba Elordija ili Sidneja Svinija. Oni ulaze na modnu reviju izgledalo je kao da je bilo veće nego ikada. Ali ne može se poreći veliki, ružičasti slon koji traži pažnju u sobi. TikTok i pop kultura vođena mladima su dominantne snage za jesen/zimski izgled.

Percepcija TikToka je da je to mesto gde je „ekstra AF“ pronašao svoj prirodni dom. Nijedan kamen neće ostati neprevrnut. Do neke tačke, to je tačno. Ipak, tvrdio bih da platforma nudi mnogo više u ličnim stilovima, subkulturama i starosnim grupama, i mislim da je upravo ta raznolikost i sloboda ukusa dovela do toga da dizajneri koriste još oskudniji izgled. I pravi banket zabave traži najbolju noć ikada. Takođe i mali izdanci kao što je #gothaesthetic. Ako se spremate za prinovu, možete pogledati i šta je u trendu na spisku stvari za bebu. 

Eksperimentišite

Kao i kada su bili u pitanju kupaći kostimi kojima niste mogli da odolite ovoga leta i ove zime „Očekujte neočekivano“, kaže modni stručnjak i šef odeljenja za žensku odeću Ema Ilori. „Nadvrh, više-je-više, eksperimentalni ormari—pomerajući granice svakodnevnog oblačenja. Spremni smo da izađemo napolje i budemo viđeni. Zamislite nove trenutke na društvenim mrežama sa piste i pune glave izgled.“

  • I stvari ne mogu biti više posvećene toj ideji nego što su u Valentinu, gde je – tokom onoga što bi verovatno mogla biti emisija sezone;
  • Toplo i atraktivno – šta nam donose nove kolekcije jesen/zima – kreativni direktor Pierpaolo Piccioli osmislio prilagođenu žarko-ružičastu nijansu u saradnji sa Pantoneom;
  • Pripremite se da vidite Valentino Pink PP (ili barem onoliko blizu koliko bilo koji drugi brend može) svuda.

Raspoloženje utiče i na modu

„Sveobuhvatno raspoloženje sezone je zabavno i ekstravagantno, a trendovi će biti usmereni na OTT modu. Torbe postaju sve veće, boje postaju svetlije, a čini se da je sve prekriveno sjajnim šljokicama“, kaže Morgane Le Caer, voditelj sadržaja u Listu. I skoro svaki kupac sa kojim sam razgovarao odražavao je to osećanje — ulažući mnogo u odeću i dodatke koji izazivaju radost na najupadljivije načine. „Više je definitivno još više, a žurke nastavljaju da budu dominantni trend za predstojeću sezonu“, kaže Heder Gramston, šef odeljenja za kupovinu ženske odeće u Brovns-u. „Kao kompanija, investirali smo u odeću za žurke u našim konfekcijskim kolekcijama i u neodeću, i očekujemo da će Brauns kupac želeti da se oblači u svakoj prilici. Zato je toplo i atraktivno – šta nam donose nove kolekcije jesen/zima uglavnom pitanje raspoloženja.

Kako na ovu sezonu gledaju kreatori?

U Parizu je vladala nadrealna atmosfera. Loeve, Rick Ovens i Schiaparelli-jevi konceptualni pristupi modi privlače novu i mlađu gomilu posvećenih kupaca koji žele artikle koji ne samo da pružaju jedinstvenost u svakoj #GRVM objavi, već i potencijalno mogu zadržati svoju vrijednost i postati važniji tokom vremena (preprodaja je nova bočna gužva, na kraju krajeva).

Par na snegu

Kao i uvek, odeća preko zime mora biti praktična

Ne možemo zaobići realnost

Nadrealnost nije bila ograničena samo na estetiku, jer se modni svet našao u prilično teškoj situaciji tokom sezone revija dok je Rusija pokrenula rat protiv Ukrajine. Iako je svakoj osobi dozvoljeno da izrazi svoje mišljenje o tome da li je spektakl revija na pisti trebalo da se nastavi ili ne, važno je da podelimo da ukrajinski modni brendovi na čudesan način održavaju svoje poslovanje i žele da se maloprodaja nastavi.

Obucite se praktično ali i moderno

Kao što je njegova tradicija, Simon Porte Jackuemus se udaljio od uobičajenog rasporeda nedelje mode, ovog puta odabravši da odnese modni paket (koji je uključivao Viktoriju Bekam) u slane planine u parku Kamarg u Arlu u Provansi u junu da pogleda svoju novu kolekciju. Pod nazivom ‘Le Papier’, svaki komad je bio u beloj ili krem boji, dok je lan dominirao kolekcijom, pomažući joj da se savršeno uklopi u ambijent koji oduzima dah.

Neutralne izjave

Ove sezone, Marc Jacobs se vratio u njujoršku javnu biblioteku da predstavi svoju kolekciju za jesen/zimu 2022, birajući ponovo da se pokaže van zvaničnog rasporeda NIFV-a. Dizajner je angažovao sestre supermodela Belu i Gigi Hadid da prošetaju u emisiji, gde su se šepurile svojim stvarima u ogromnim platformama, rukavicama do lakta, višeslojnom trikotažu i haljinama od jorgana. Kolekcija je inspirisana citatom nemačkog filozofa Fridriha Ničea: „Imamo umetnost da ne bismo umrli od istine“.

Preuveličan volumen, mega platforme i vinil

Hedi Slimane je u maju predstavio svoju najnoviju kolekciju za Celine, za jesen/zimu 2022, koju je izabrao da postavi u dva istorijska spomenika u Parizu, Hotel de la Marine i Hotel National des Invalide. Pod nazivom ‘Dans Paris’, emisiju je snimio Slimane, van uobičajenog rasporeda Nedelje mode u Parizu, a glumila je Kaia Gerber.

Džemper

Ušuškajte se u udobnu i modernu odeću i zagrejte se ove zime

Cool klasici

Ralph Lauren je odlučio da se udalji od tradicionalnog rasporeda nedelje mode za jesen/zimu 2022. godine, umesto toga da održi elegantno veče u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku u martu.

„Kada sam pre nekoliko meseci odlučio da podelim svoju novu kolekciju u ovom intimnom iskustvu, u Ukrajini nije bilo rata“, rekao je dizajner u poruci za pokazivanje gostima. „Tragedija i devastacija kojoj smo sada svedoci bili su nezamislivi. Tada sam jedino o čemu sam mogao da razmišljam bilo da se vratim zajedno sa svojim timovima i svima vama da podelimo nadu koju mogu da inspirišu saradnja i kreativnost. Toplo i atraktivno – šta nam donose nove kolekcije jesen/zima ali i mnogo više pratite na našem sajtu.

adminToplo i atraktivno – šta nam donose nove kolekcije jesen/zima

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *